The Funding Network UK

TFN UK je prvý otvorený kruh darcov, často nazývaný aj darcovský Dragons Den. Organizuje dynamické podujatia po celom svete, s cieľom podporiť kreatívne a dôveryhodné neziskové orgnanizácie formou crowdfundingu naživo.

TFN založil v roku 2002 v Londýne obchodník s umením a filantrop Dr. Frederick Mulder CBE spolu s tromi rovnako zmýšľajúcimi priateľmi. Prišli totiž na to, že ak dajú svoje zdroje dokopy, ich pomoc bude mať omnoho väčší dopad. A postupne inšpirovali aj ďalších. Každý si môže prísť vyskúšať aké to je, mať možnosť pozitívne ovplyvniť svet okolo nás a spoločne dosiahnuť väčší výsledok, aký by kedy mohol dosiahnuť sám.

TFN podujatia sú výnimočné vďaka inovatívnemu a demokratickému prístupu k darcovstvu. Organizácie na podporu navrhujú priamo ich donori. Jedinečný format podujatia umožňuje potenciálnym darcom stretnúť sa a rozprávať s ľuďmi, ktorí v organizáciách priamo riešia naliehavé spoločenské a sociálne problémy. Nie sú to pompézne večierky a jeho účastníci nie sú boháči. Vedia však, že každých 100 dolárov sa spoločne s ostatnými môže premeniť na tisíce.

TFN sieť sa už rozšírila cez Veľkú Britániu, Kanadu, Južnú Afriku, Austráliu, až po Bulharsko a Rumunsko. Na vyše 170-tich podujatiach sa vyzbieralo dokopy viac ako 8 miliónov dolárov. Vyše 5000 darcov prispelo čiastkou od 20 po niekoľko tisíc dolárov a spoločne podporili projekty už viac ako 600 organizácií.

www.thefundingnetwork.org.uk

http://youtu.be/iOKDWWJiq78